HISTORIA

N&N El & Styr AB, som är en förkortning av Nordlund&Nyström bildades 2004 av Joakim Nordlund och Calle Nyström.

Jocke och Calles relation sträcker sig tillbaka till skolåldern, där dom både studerade tillsammans och spelade ishockey i samma lag. Som bästa vänner arbetade de även tillsammans i några olika installationsbolag.
Vänskapen fördjupades efter att dagligen arbeta och svettas tillsammans och flera fritidsintressen avverkades utöver ishockeyn. Segling blev en stor del och även här satsades det stort med deltagande i de större havskappseglingarna runt Sverige.

2004 kände Jocke & Calle att de var mogna att starta ett eget företag. De startade därför N&N för att med den visdom de nu fått, försöka bygga upp ett företag med samma värderingar de själva fått lära sig. Grundvärderingarna i N&N kommer därför förståeligt ifrån idrottens värld, där samspel, glädje och leverans värderas högt. Genom att själva fått uppleva framgångar och motgångar inom idrotten har dessa värderingar förankrats djupt i företaget.
De första 10 åren präglades av hårt arbete och en snabb utveckling. Företaget lyckades öka omsättningen 11 år i rad (!) och blev även utsedda till gasellföretag och superföretag av Dagens Industri samt Veckans Affärer.

Anledningen till att kundbasen ökade så snabbt tror Jocke & Calle beror på att N&N alltid arbetat efter ett honnörsord, nämligen att ”överleverera”. Med det menar de att alltid vill överträffa kundens förväntning.

2013–2015 gjordes en strategisk miss, i form av en entreprenad som togs in som var fel för företaget. Stora ekonomiska förluster drabbade företaget tre år i rad och hade inte den sundhet som funnits i företagets historia funnits så hade kanske historian tagit slut där. En del rådgivare gav t.o.m. rådet att lägga ner verksamheten, för att minimera förlusterna.

Detta var aldrig ett alternativ för ledningen i N&N som nu även bestod av externa VDn Johan Strid. Liksom i idrottens värld var en förlust inget alternativ, utan ärmarna kavlades upp och det arbetades hårdare än någonsin i N&N. ALLA som var anställda i företaget ställde upp, och tillsammans lyckades N&N överleva den tuffa tiden.

I historien om N&N finns det en tid innan entreprenaden och en tid efter entreprenaden. Det första strategiska beslutet efter entreprenaden var att återta det fina klimatet bland personalen, varvid stor vikt lades på just detta. Det visade sig vara ett klokt beslut och med den glädje som växte tillbaka kom även resultatet tillbaka till den nivå N&N alltid legat på. Företaget lyckades på nytt, under Johan Strids ledning att återigen bli utsedda till ett Gasellföretag av Dagens Industri. Detta i sin tur har gjort att N&N kunnat fortsätta att utvecklats till ett idag starkt varumärke, med kompetent personal och starka rutiner som ger långsiktig trygghet.

N&N har gått ifrån att vara ett rent installationsbolag till en helhetspartner som kan erbjuda sina kunder entreprenader från ”ax till limpa”.

Sedan 2021-01 Så har N&N renodlat verksamheten mot enbart elinstallationer, vi fortsätter självklart med både entreprenader och service.

Partners